Ljubljana 2017
În perioada 14.11.2017 – 20.11.2017, Fundația Orizont din Craiova, România, a participat alături de Unique projects (Lithuania), WALK TOGETHER ASSOCIATION (Bulgaria); ACC Navarchos Votsis (Greece); SEIKLEJATE VENNASKOND(Estonia), la proiectul “Mirror, mirror, on the wall,, unde principalul accent a fost pus pe tulburările de alimentație, stima de sine și prevenirea pentru tineri.
Proiectul “Mirror, mirror, on the wall,, a fost derulat în cadrul programului Erasmus+, al cărui beneficiar direct a fost Mladinsko združenje za prehransko politiko (Youth Association for Exercise and Food Policy) din Lubliana, Slovenia.
În cadrul cursului de formare, experții în domeniul tulburărilor de alimentație, stima de sine și marketingul social, au ajutat participanți să înțeleagă legătura dintre stima de sine și tulburările de alimentație și să fie conștienți de influența mass-mediei și a diferitelor industrii, cum ar fi industria modei și a dietei.
Participanți au aflat că tulburările de alimentație, inclusiv anorexia, bulimia, consumul de alcool și altele, sunt complicate, grave și potențial devastatoare. Tulburările alimentare sunt cauzate de o combinație complexă de factori, inclusiv genetice, biochimice, psihologice, culturale și de mediu.
Self-acceptance de către Ionuț Pîrvulescu
De vreme ce o mulțime de probleme sunt generate de industria de modă și dietă, a fost abordată problema prin critica mesajelor lor prin diferite canale media. La cursul de formare participanții au învățat despre contextul teoretic al problemei, iar organizațiile participante au avut ocazia să facă schimb de bune practici.
Tinerii participanți au avut oportunitatea să descopere cât este de importantă stima de sine și în același timp acești au aflat că aceasta nu poate fi subestimată, în special în rândul tinerilor. Scăderea stimei de sine poate afecta comportamentul și gândurile persoanei și modifică modul în care vă simțiți despre voi înșivă și despre cum vă prețuiți. Aceasta afectează încrederea dvs. care vă poate afecta succesul și gândirea într-un mod ambițios de gândire.
În urma participării la acest proiect, tinerii vor putea împărtăși acest schimb de experiență cu alți tineri din diferite țări. De asemenea, vor putea să lucreze mai eficient cu tinerii care au probleme privind tulburările de alimentație, stima de sine și vor intelege mai bine rolul mass-mediei și a a industriei de modă si vor putea rezolva provocările legate de aceste probleme.